Ügyfélbeszámolók

Balesetveszélyes csatornafedél

Ügyfelünk 2016. decemberében egyik este, sötétben közlekedett gépjárműjével. Az út során az egyik utcában az aszfalt egy nagyobb szakasza egy csatornafedél körül fel volt bontva. A balesetveszélyes helyet nem kerítették el, illetve nem táblázták ki. Ügyfelünk gépjárműjével belehajtott a felbontott részbe, és a gépjárműben a baleset következtében körülbelül 60.000,- Ft összegű kár keletkezett. A csatornafedél környékén az aszfaltot egy építkező cég bontotta fel, akinek kötelessége lett volna a helyszín biztosításáról, kitáblázásáról, elkerítéséről gondoskodni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Garancia vagy kedvezmény?

Ügyfelünk 2010 telén használt gépjárművet vásárolt, amely számos rejtett hibát tartalmazott. 

A teljes történet


„Közös megegyezés”

A Társaságunk egyik biztosítottja fiatal munkavállaló, aki az első munkahelyén kezdett dolgozni. Az alkalmazására határozott 2 éves idejű munkaszerződés mellett került sor. Néhány hónappal a belépését követően, amikor már lejárt a próbaidő, a közvetlen felettesével szóváltásba keveredett, ami miatt a munkaviszonyát megszüntette a cég. 

A megszüntetést a munkáltató bár közös megegyezésnek tüntette fel, tartalmilag az azonnali hatályú felmondás volt. A felettes a munkavállalót rá akarta venni arra, hogy a kipontozott részen írja alá a "megegyezést" amely egyébként a tudomásulvételt, azaz elfogadást jelentette volna. Ügyfelünk megkereste a Társaságunkat képviselete és állásfoglalás ügyében. Jogtanácsosunk átvizsgálta az ügyet és nem hagytuk csorbítani a munkavállaló érdekeit. Társaságunk egyeztetést javasolt munkáltatóval, hiszen elfogadási kényszer nem terheli a munkavállalókat. Az egyeztetésre a munkáltató csak a munkavállalót hívta és egyből a saját ügyvédéhez irányította Ügyfelünket, azonban jelen volt jogtanácsosunk is az érdekek képviselete miatt. Az ügy per nélkül zárult és kölcsönös engedmények alapján Ügyfelünk hozzájutott az őt megillető követeléshez.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép