Ügyfélbeszámolók

A kis ember és a nagy hal története

Votisky András

A szerviznél azt mondták, ők kárügyet a *** Biztosító esetében nem intéznek, nekem kell rendeznem, de nekik fizessem ki a teljes javítási költséget.

A teljes történet

Esettanulmányok

Autó vs. busz

Ügyfelünk gépkocsijával Budapesten, az Erzsébet-híd középső forgalmi sávjában balesetet szenvedett.

A teljes történet


„Közös megegyezés”

A Társaságunk egyik biztosítottja fiatal munkavállaló, aki az első munkahelyén kezdett dolgozni. Az alkalmazására határozott 2 éves idejű munkaszerződés mellett került sor. Néhány hónappal a belépését követően, amikor már lejárt a próbaidő, a közvetlen felettesével szóváltásba keveredett, ami miatt a munkaviszonyát megszüntette a cég. 

A megszüntetést a munkáltató bár közös megegyezésnek tüntette fel, tartalmilag az azonnali hatályú felmondás volt. A felettes a munkavállalót rá akarta venni arra, hogy a kipontozott részen írja alá a "megegyezést" amely egyébként a tudomásulvételt, azaz elfogadást jelentette volna. Ügyfelünk megkereste a Társaságunkat képviselete és állásfoglalás ügyében. Jogtanácsosunk átvizsgálta az ügyet és nem hagytuk csorbítani a munkavállaló érdekeit. Társaságunk egyeztetést javasolt munkáltatóval, hiszen elfogadási kényszer nem terheli a munkavállalókat. Az egyeztetésre a munkáltató csak a munkavállalót hívta és egyből a saját ügyvédéhez irányította Ügyfelünket, azonban jelen volt jogtanácsosunk is az érdekek képviselete miatt. Az ügy per nélkül zárult és kölcsönös engedmények alapján Ügyfelünk hozzájutott az őt megillető követeléshez.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép