Ügyfélbeszámolók

Sérült mikrohullámú sütő

Ügyfelünk interneten keresztül mikrohullámú sütőt vásárolt egy nagy internetes áruházból. A terméket futárszolgálattal szállították ki. A termék csomagolásának kibontása után észlelte, hogy a sütő oldallemeze benyomódott, annak kerete is deformálódott. Ügyfelünk nem kívánta használni a hibás terméket, ezért megkereste az eladót és a futárszolgálatot is, azonban mindkét helyen elutasították igényét.

A teljes történet

Esettanulmányok

Ki a gondatlan?

Ügyfelünk egy üzletközpontban vásárolt, ez idő alatt autóját a parkolóházban hagyta, gondolván, hogy ott biztonságban tudhatja a járgányt.

A teljes történet


Közlekedési baleset... és súlyos következménye

Egy Németországban történt közlekedési balesetben a gépjárművet vezető sofőrnek súlyos kézsérülése következett be.

Az osztrák károkozó kötelező felelősségbiztosítója a csekély maradandó sérülés miatt az osztrák jogszabályok szerint minimális, 5 millió Ft kártérítés ügyfelünknek3 millió Ft-os kártérítési összeget állapított meg Ügyfelünk részére. A gépjárművezető azonban a kenyérkereseti lehetőségét veszítette el, mivel hivatásos sofőr volt, és a baleset után nem tudta a kormányt tartani. A sofőr munkanélküli lett, a hosszas, javarészt külföldön lefolytatott eljárásba idegileg elfáradt, sajnos az idegeskedés miatt volt egy enyhe szívinfarktusa is, melynek következtébenrokkantnyugdíjas lett. Társaságunk felmérve az ügyfél kilátástalan helyzetét, valamint, hogy a rokkantosítás bekövetkezése összefüggésbe hozható a korábbi balesettel, felvette a kapcsolatot az osztrák biztosító magyarországi kárrendezési megbízottjával, és ismételt orvosszakértői vizsgálatot kértünk. A magyar biztosítóval folytatott többszöri személyes egyeztetés eredményeképpen a gépjárművezető úr részére további 2 millió Ft-ot fizettek ki, mindezt peren kívüli eljárás során.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép