Ügyfélbeszámolók

Szélvédőre pattanó kövek. Ki fizeti meg a kárt?

Ügyfelünk járművének szélvédője keresztirányban elrepedt az előtte haladó teherautó kerekei alól felpattanó kövek miatt. Ügyfelünk utasa fotókat készített, ezáltal az eseménynek szemtanúja is volt. A teherautót megállították és baleseti bejelentő lapot töltöttek ki. Ennek ellenére a teherautó kötelező felelősség-biztosítója nem akarta megtéríteni a kárt.

A teljes történet

Esettanulmányok

Felmondani, vagy nem fizetni?

Ügyfelünk lakásbiztosítót váltott, gondolva, hogy nagyon jól járt és sokkal kedvezőbb ajánlatot kapott, mint az előző biztosítója.

A teljes történet


Kötelező felelősségbiztosítás II.

Ügyfelünk önhibáján kívül autóbalesetet szenvedett.

Az ütközés következtében autója totálkáros lett, őt súlyos sérülésekkel szállították korházba. A sorozatos műtéti beavatkozások ellenére is maradandó sérüléseket szenvedett. Társaságunk, ügyfelünk képviseletében eljárva, a károkozó felelősségbiztosítójától a közvetlen anyagi károk (totálkáros autó, bérgépkocsi költsége, sérült ruházat stb.), illetve az orvosi kezelések közvetlen költségeinek megtérítésén túl a lelki megrázkódtatásért, az elhúzódó gyógykezelésért, valamint a visszamaradt sérülésekért további ötmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetését kérte, amit a felelősségbiztosító peren kívüli egyezségben el is fogadott.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép