Ügyfélbeszámolók

Parkolás közben tették tönkre az autómat

Zsolnay Gábor, Budapest

Egyik nap, mikor kinéztem az ablakon, láttam amint egy autós, parkolás közben nekitolat gépjárművemnek, majd elhajt. 

A teljes történet

Esettanulmányok

„Közös megegyezés”

A Társaságunk egyik biztosítottja fiatal munkavállaló, aki az első munkahelyén kezdett dolgozni. Az alkalmazására határozott 2 éves idejű munkaszerződés mellett került sor. Néhány hónappal a belépését követően, amikor már lejárt a próbaidő, a közvetlen felettesével szóváltásba keveredett, ami miatt a munkaviszonyát megszüntette a cég. 

A teljes történet


Koccanásos baleset

Ügyfelünk anyagi káros balesetet szenvedett, amely koccanásban ő vétlen volt. A másik fél a felelősségét nem ismerte el, ezért rendőrt hívtak. A rendőrség megállapította a károkozó felelősségét és igazolást is adott ügyfelünk részére. 

Ügyfelünk a kárt bejelentette a vétkes fél kötelező biztosítója részére, ahol először bekérték az összes iratot, majd pedig a rendőrségi határozatot is, ám végül ügyfelünk kárigényét elutasították. A rendelkezésre bocsátott iratok bár kimondták ügyfelünk vétlenségét és megállapította a hatóság a károkozó hibáját, a biztosító mégis a törvényes lehetőségével élve elutasította azt. Fontos tudni, hogy a biztosító az eset összes körülménye alapján hoz döntést, így az elutasítása konkrét jogszabályba nem ütközik, azonban bizonyítékok megléte esetén eredményesen kérhető az álláspontjuk felülvizsgálata. Jogász kollégánk megkereste a biztosítót, és felszólította a teljes kár megtérítésére. Időközben az ügyfél javítási árajánlatot is beszerzett hivatalos úton, amely alapján már nem kockáztatta meg a peres eljárást az ellenérdekű biztosító, hanem kifizette a kárt. Végül hosszan tartó levelezés útján sikerrel záródhatott Ügyfelünk vétlen koccanása.


Kategóriák: Közlekedés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép