Ügyfélbeszámolók

Balesetveszélyes csatornafedél

Ügyfelünk 2016. decemberében egyik este, sötétben közlekedett gépjárműjével. Az út során az egyik utcában az aszfalt egy nagyobb szakasza egy csatornafedél körül fel volt bontva. A balesetveszélyes helyet nem kerítették el, illetve nem táblázták ki. Ügyfelünk gépjárműjével belehajtott a felbontott részbe, és a gépjárműben a baleset következtében körülbelül 60.000,- Ft összegű kár keletkezett. A csatornafedél környékén az aszfaltot egy építkező cég bontotta fel, akinek kötelessége lett volna a helyszín biztosításáról, kitáblázásáról, elkerítéséről gondoskodni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Háztűz

Biztosítottunk vidéki ingatlanában tűz pusztított, amely során melléképületei is teljesen kiégtek. Lakásbiztosítója felé az ügyet a helyszíni és korábban az ingatlanról készített fényképeinek megküldésével bejelentette, a károsult ingóságokat megbecsülte. 

A teljes történet


Kinek a felelőssége

Ügyfelünk, cége nevében egy webáruházból vásárolt egy mosdókagylót. A terméket egy futárcég szállította ki.

Ügyfelünk egyik rokona vette át a csomagot, mely sérülésmentes volt, azonban nem bontotta azt ki. Egy órával később, amikor ügyfelünk belenézett a dobozba, akkor látta, hogy a mosdó ketté van törve. A káreseményt bejelentette mind az eladó felé, mind pedig a fuvarozó felé, azonban egyikük sem ismerte el a felelősségét. A fuvarozó cég felajánlotta, hogy a kár felét megtérítik, egyebekben nem ismerte el felelősségét. A futárcég a honlapjukon található általános szerződési feltételekben kizárják felelősségüket, és azt teljes egészében a feladóra telepítik. Jogi állásfoglalásunkban azzal a tanáccsal láttunk el Ügyfelünket, hogy címezzen felszólító levelet a futárcégnek, amelyben felhívja figyelmüket, hogy a Ptk. alapján a szerződésszegésért való felelősséget nem lehet korlátozni, illetve kizárni, továbbá a termék sérülései szakszerűtlen fuvarozásra engednek következtetni. Tekintve, hogy a feladó a feladással a kötelezettségének szerződésszerűen eleget tett, a teljesítés azzal megtörtént. Ezt követően a felelősség átszáll a fuvarozóra. A fuvarozót terheli tehát annak bizonyítása, hogy a kárt a tevékenységi körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Ügyfelünk felszólító levelére a fuvarcég kifizette Ügyfelünk teljes kártérítési igényét.

 


Kategóriák: Fogyasztóvédelem - Hibás teljesítés, Fogyasztóvédelem - Szavatosság

Címkék: jogvédelem, kártérítés, webshop, jótállás, szavatosság

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép