Ügyfélbeszámolók

Sikertelen műszaki mentés

Ügyfelünk gépjárműve külföldön meghibásodott. A kiérkező műszaki mentést végző cég rosszul rögzítette a járművet, ami menet közben leesett és jelentős károsodást szenvedett. Ügyfelünk először saját maga kísérelte meg az igényérvényesítést, de mindenhol elutasították.

A teljes történet

Esettanulmányok

Kioldódott karabiner

Ügyfelünk mászófalat vett igénybe sportolás céljából. A mászófal üzemeltetője elhanyagolta az eszközöket és nem gondoskodott arról, hogy megfelelő szakszemélyzet felügyelje a mászókat.

A teljes történet


Kinek a felelőssége

Ügyfelünk, cége nevében egy webáruházból vásárolt egy mosdókagylót. A terméket egy futárcég szállította ki.

Ügyfelünk egyik rokona vette át a csomagot, mely sérülésmentes volt, azonban nem bontotta azt ki. Egy órával később, amikor ügyfelünk belenézett a dobozba, akkor látta, hogy a mosdó ketté van törve. A káreseményt bejelentette mind az eladó felé, mind pedig a fuvarozó felé, azonban egyikük sem ismerte el a felelősségét. A fuvarozó cég felajánlotta, hogy a kár felét megtérítik, egyebekben nem ismerte el felelősségét. A futárcég a honlapjukon található általános szerződési feltételekben kizárják felelősségüket, és azt teljes egészében a feladóra telepítik. Jogi állásfoglalásunkban azzal a tanáccsal láttunk el Ügyfelünket, hogy címezzen felszólító levelet a futárcégnek, amelyben felhívja figyelmüket, hogy a Ptk. alapján a szerződésszegésért való felelősséget nem lehet korlátozni, illetve kizárni, továbbá a termék sérülései szakszerűtlen fuvarozásra engednek következtetni. Tekintve, hogy a feladó a feladással a kötelezettségének szerződésszerűen eleget tett, a teljesítés azzal megtörtént. Ezt követően a felelősség átszáll a fuvarozóra. A fuvarozót terheli tehát annak bizonyítása, hogy a kárt a tevékenységi körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Ügyfelünk felszólító levelére a fuvarcég kifizette Ügyfelünk teljes kártérítési igényét.

 


Kategóriák: Fogyasztóvédelem - Hibás teljesítés, Fogyasztóvédelem - Szavatosság

Címkék: jogvédelem, kártérítés, webshop, jótállás, szavatosság

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép