Ügyfélbeszámolók

Sérült mikrohullámú sütő

Ügyfelünk interneten keresztül mikrohullámú sütőt vásárolt egy nagy internetes áruházból. A terméket futárszolgálattal szállították ki. A termék csomagolásának kibontása után észlelte, hogy a sütő oldallemeze benyomódott, annak kerete is deformálódott. Ügyfelünk nem kívánta használni a hibás terméket, ezért megkereste az eladót és a futárszolgálatot is, azonban mindkét helyen elutasították igényét.

A teljes történet

Esettanulmányok

Közlekedési baleset... és súlyos következménye

Egy Németországban történt közlekedési balesetben a gépjárművet vezető sofőrnek súlyos kézsérülése következett be.

A teljes történet


Ki a hibás?

Gémes Ferenc

Ez a büntetés a munkahelyem elvesztését jelentette volna, hiszen jogosítvány nélkül a munkáltatóm nyilván nem alkalmazott volna tovább!

Egy szállítmányozási cégnél dolgozom nemzetközi gépkocsivezetőként, tehát időm túlnyomó részét Európa útjain töltöm, járom a világot, az alábbi eset mégis belföldön történt meg velem, 2007. november 21-én.

Egy dunántúli kisvárosban egy tétovázó szlovák autó előzésébe kezdtem, de a gépkocsi vezetője hirtelen balra akart kanyarodni, gondolatát azonnal tett is követte, de én már előzésben voltam. Az ütközés elkerülhetetlen volt, megtörtént a baleset. A helyi rendőrség "alapos" és hosszas helyszínelést végzett, majd a szlovák autó hölgy vezetőjét és engem is kihallgattak, hogyan történt a baleset.

Idén augusztusban - a baleset után 9 hónappal - kaptam kézhez a rendőrség határozatát, mely szerint a szlovák hölgy ellen megszüntették az eljárást "elévülés" miatt, engem pedig kihoztak felelősnek a baleset bekövetkeztéért. Így a büntetés is engem terhelt: 40.000 Ft pénzbírság és a jogosítvány bevonása 2 hónapra!!

Ez a büntetés a munkahelyem elvesztését jelentette volna, hiszen jogosítvány nélkül a munkáltatóm nyilván nem alkalmazott volna tovább!

Ekkor fordultam a D.A.S. ügyfélszolgálati irodájához, ahol készséggel álltak a rendelkezésemre, hiszen 8 napom volt a fellebbezésre. A D.A.S. közreműködésének köszönhetően a 8. napon a rendőrség asztalán volt a fellebbezés, így az ügyemet a helyi városi bíróság szakértők bevonásával ismételten kivizsgálta.

A szakértők megállapították, hogy a baleset okozója nem én, hanem egyértelműen a szlovák hölgy volt.

A bírósági döntés szerint a jogosítványom bevonása szükségtelen, a rendőrség által kiszabott 40.000 Ft bírságot pedig 15.000 Ft-ra mérsékelték, mivel lakott területen belül 61 km/óra sebességgel előztem.

Köszönetet mondok a D.A.S. szakembereinek - az általam eddig sehol nem tapasztalt - a gyors és szakszerű ügyintézésért!


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek

Címkék: jogvédelem, baleset biztosítás, kártérítés, utazás külföldre

Tovább az Ügyfélbeszámolók oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép