Ügyfélbeszámolók

Csőtörés a szomszédban

Ügyfelünk ingatlanán kárt okozott a szomszéd épületben keletkezett csőtörés miatt kiáramló víz. Ügyfelünk rendelkezik lakásbiztosítással, azonban a saját biztosítója úgy gondolta, hogy a kárt a szomszédos épület lakásbiztosítója köteles megtéríteni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Félretájékoztatott banki ügyfél

Ügyfelünk egy banknál érdeklődött hitelfolyósításra vonatkozóan, mivel jelzálog alapú kölcsönt szeretett volna felvenni.

A teljes történet


Két szék közül

Ügyfelünknek munkaviszonyának fennállása alatt állást ajánlott egy másik munkáltató. 

Ügyfelünk a kedvező ajánlatot elfogadta, így munkaszerződést kötött az új munkáltatóval akként, hogy a munkába lépésének napja a korábbi munkaviszonyban meghatározott felmondási idő figyelembe vételével került meghatározásra. Ügyfelünk így felmondott régi munkahelyén és letöltötte felmondási idejét. Ezt követően szerette volna megkezdeni új munkaviszonyát, amikor is az új munkáltató arról tájékoztatta, hogy mégsem foglalkoztatná Ügyfelünket. Ügyfelünk igényét bejelentette Társaságunkhoz, és még aznap felszólító levelet írtunk az új munkáltató részére, melyben nettó 1.710.000,- Ft igényt terjesztettünk elő. A munkáltató a felszólító levél eredményeként már másnap felvette Ügyfelünkkel a kapcsolatot és maradéktalanul megfizette részére az elmaradt munkabért és kártérítést.

 


Kategóriák: Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Munkabér

Címkék: munka, munkabér, munkavállaló, felmondási idő, munkáltató

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép