Ügyfélbeszámolók

Kerítés épül a telkemen

Ügyfelünk ingatlanjának szomszédságába egy közintézményt építettek. A kerítésvonal kijelölése során Ügyfelünk észlelte, hogy a kerítést már az ő telkére kívánják felhúzni. Jelzése ellenére a szomszéd telek tulajdonosa, vagyis az önkormányzat a telekhatárt nem helyezte át.

A teljes történet

Esettanulmányok

Apró betűs rész!

Ügyfelünk és neje szóban egyeztek meg egy ingatlanközvetítő irodával a hirdetés feltételeiben. 

A teljes történet


Kártérítési jogvédelem

Ügyfelünk 1,5 éves személygépkocsija idegenhibás balesetben megsérült. 

A károkozó a baleseti bejelentőn elismerte felelősségét, majd ezek alapján ügyfelünk a márkaszervizben megjavíttatta gépjárművét.

A biztosító a benyújtott javítási számla értékéből azonban indoklás nélkül levont 95.000 Ft-ot, amelyet nem fizetett meg a szerviznek. Továbbá elutasította ügyfelünk értékcsökkenés címén követelt 100.000 Ft-os igényét, azzal az indokkal, hogy az ügyfél jogi személy.

Társaságunk jogásza többször egyeztetett a biztosító jogi osztályával, azonban a felelősségbiztosító elzárkózott a követelt 195.000 Ft megfizetésétől. Jogászunk fizetési meghagyást nyújtott be az illetékes bíróságra, amelyben azzal érvelt, hogy ügyfelünk a gépjármű első tulajdonosa, a balesetet megelőzően a gépjármű sérülésmentes volt, valamint arra a szakértő gyakorlatra hivatkozott, amely az értékcsökkenés megállapításakor a gépjármű életkorát és futásteljesítményét veszi alapul. A bíróság a D.A.S. érvelését elfogadta és felszólította biztosítót a követelt összeg és a törvényes késedelmi kamat megfizetésére.

A bíróság nyomására a felelősségbiztosító ügyfelünknek a követelt teljes kártérítési összeget kifizette.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek, Polgári törvénykönyv - Szerződésjog

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép