Ügyfélbeszámolók

Balesetveszélyes csatornafedél

Ügyfelünk 2016. decemberében egyik este, sötétben közlekedett gépjárműjével. Az út során az egyik utcában az aszfalt egy nagyobb szakasza egy csatornafedél körül fel volt bontva. A balesetveszélyes helyet nem kerítették el, illetve nem táblázták ki. Ügyfelünk gépjárműjével belehajtott a felbontott részbe, és a gépjárműben a baleset következtében körülbelül 60.000,- Ft összegű kár keletkezett. A csatornafedél környékén az aszfaltot egy építkező cég bontotta fel, akinek kötelessége lett volna a helyszín biztosításáról, kitáblázásáról, elkerítéséről gondoskodni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Örökölt adósság

Ügyfelünket egy internet és kábeltelevízió szolgáltatással foglalkozó szolgáltató cég felszólította 147.976,- Ft megfizetésére (kábeltelevízió szolgáltatás igénybevétele alapján), újonnan vásárolt ingatlanja, mint fogyasztási hely tekintetében.

A teljes történet


Kártérítési jogvédelem

Ügyfelünk 1,5 éves személygépkocsija idegenhibás balesetben megsérült. 

A károkozó a baleseti bejelentőn elismerte felelősségét, majd ezek alapján ügyfelünk a márkaszervizben megjavíttatta gépjárművét.

A biztosító a benyújtott javítási számla értékéből azonban indoklás nélkül levont 95.000 Ft-ot, amelyet nem fizetett meg a szerviznek. Továbbá elutasította ügyfelünk értékcsökkenés címén követelt 100.000 Ft-os igényét, azzal az indokkal, hogy az ügyfél jogi személy.

Társaságunk jogásza többször egyeztetett a biztosító jogi osztályával, azonban a felelősségbiztosító elzárkózott a követelt 195.000 Ft megfizetésétől. Jogászunk fizetési meghagyást nyújtott be az illetékes bíróságra, amelyben azzal érvelt, hogy ügyfelünk a gépjármű első tulajdonosa, a balesetet megelőzően a gépjármű sérülésmentes volt, valamint arra a szakértő gyakorlatra hivatkozott, amely az értékcsökkenés megállapításakor a gépjármű életkorát és futásteljesítményét veszi alapul. A bíróság a D.A.S. érvelését elfogadta és felszólította biztosítót a követelt összeg és a törvényes késedelmi kamat megfizetésére.

A bíróság nyomására a felelősségbiztosító ügyfelünknek a követelt teljes kártérítési összeget kifizette.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek, Polgári törvénykönyv - Szerződésjog

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép