Ügyfélbeszámolók

Nem fizetik vissza a termék vételárát? Mit tehet?

Ügyfelünk interneten vásárolt egy televíziókészüléket. A kiszállítás napján azonban munkahelyéről  sajnos elbocsátották. A változás miatt úgy döntött, mégsem engedheti meg magának az új TV-t, így a jogszabályok szerinti 14 napos, indokolási kötelezettség nélküli elállási jogával élt. A TV-t visszaküldte, azonban hiába várta a vételár visszautalását. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Ingatlanvásárlás: lakóval együtt?

Ügyfelünk ingatlan-adásvételi szerződést kötött. 

A teljes történet


Jótállási igény érvényesítése

Ügyfelünk egy fél éves gépjármű tulajdonosaként az autó importőrétől kapott egy tájékoztató levelet:

amelyben arra hívták fel a figyelmét, hogy az autó motorjának vezérlőegységének nem megfelelő programozása miatt működési zavarok léphetnek fel; így a hiba elhárításának érdekében keresse fel a gépkocsit értékesítő márkakereskedést. A márkakereskedés azonban időközben jogutód nélkül megszűnt és az adott régióban a lakhelytől csak 120 km-re volt márkaszerviz. Közben ügyfelünk észlelte az említett hibát, így gépjárművét a távoli kereskedésbe szállította, javításra. Kérte a szervizt, hogy a számla rendezése érdekében az importőrrel vegyék fel a kapcsolatot. Az importőr azonban arra hivatkozva, hogy ügyfelünk indokolatlanul késlekedett a gépjármű márkakereskedésbe történő beszállításával, elutasította a számla kiegyenlítését.

Ügyfelünk ekkor kérte a DAS segítségét. Cégünk jogásza sikeresen bizonyította, hogy ügyfelünk a törvényes határidőn belül élt szavatossági igényével, így a teljes javítási költséget, 226.000 Ft-ot megfizettette az importőrrel.


Kategóriák: Közlekedés, Fogyasztóvédelem - Garancia

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép