Ügyfélbeszámolók

Nem látok az új szemüveggel

Ügyfelünk egy optikánál szemvizsgálaton vett részt, ahol megvizsgálták a szemét és a vizsgálat eredményei alapján elkészítették szemüvegét. Ügyfelünk azonban az elkészített szemüveggel nem látott rendesen, nem tudod benne dolgozni, sőt, ez mindennapi életét is megkeserítette. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Társ a jogban

Napjainkban a KKV szektor vállalkozásai számtalan jogi kockázatnak vannak kitéve a lehető legkülönfélébb módokon. Aprónak tűnő nézeteltérésből is könnyen költséges per kerekedhet. Jellemző, hogy gyakran csak akkor veszik komolyan az őket fenyegető veszélyforrásokat, amikor már késő: a jogvita megtörtént. Akkor most hogyan is tovább?

A teljes történet


Görögországi kalandozáSokk

Ügyfelünk utazási irodán keresztül 4 fő részére foglalt görögországi nyaralást. Az utazási szerződésben részletesen meghatározták, hogy a szálloda a tengerpart közelében helyezkedik el, az ellátás pedig all inclusive. 

Ügyfelünket a megérkezéskor tájékoztatták, hogy a lefoglalt szállodában felújítási munkálatok folynak, ezért egy másik, a tengerparttól távol fekvő, minőségben és ellátásban alacsonyabb színvonalú szállodában tudják elhelyezni őket.

Ügyfelünk a külföldi tartózkodás alatt az utazási irodával több alkalommal felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy a lefoglalt hotellel azonos színvonalú hotelbe helyezzék el őt és a családját. Az utazási iroda Ügyfelünk kérésének nem tett eleget, ezért társaságunk segítségét kérte az ügy rendezésében.

Társaságunk egyszeri felszólító levélben felhívta az utazási irodát, hogy szavatossági igényként Ügyfelünk árleszállítást érvényesíthet, tehát a vételár arányos részének visszatérítésére jogosult. Az egyszeri felszólítást követően az utazási iroda ügyvezetője telefonon felvette Ügyfelünkkel a kapcsolatot, amely során megegyezés született a vételár arányos részének átutalásáról és egyéb kedvezmények biztosításáról. 


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép