Ügyfélbeszámolók

Nem fizetik vissza a termék vételárát? Mit tehet?

Ügyfelünk interneten vásárolt egy televíziókészüléket. A kiszállítás napján azonban munkahelyéről  sajnos elbocsátották. A változás miatt úgy döntött, mégsem engedheti meg magának az új TV-t, így a jogszabályok szerinti 14 napos, indokolási kötelezettség nélküli elállási jogával élt. A TV-t visszaküldte, azonban hiába várta a vételár visszautalását. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Síút - hó nélkül

Ügyfelünk ausztriai síútra fizetett be pályaszállással. A befizetett héten sajnos nem volt természetes hótakaró a pályán, ezért az előre kifizetett pályabérletet ki sem adták a szervezők.

A teljes történet


Fizetésképtelen munkáltató

Ügyfelünk munkaviszonya a munkáltató felmondása folytán megszűnt. Ügyfelünk a felmondás jogosságát nem kívánta vitatni, de ami problémát jelentett számára, az a ki nem fizetett alapbér volt. 

A munkáltató hivatkozása szerint erre azért nem került sor, mert a megelőző hónapokban nem volt elegendő bevétele és nem tudta a munkavállalóit kifizetni. Emiatt várható volt, hogy a céggel szemben fizetésképtelenségi eljárás indul. Ezt megelőzően Ügyfelünk képviseletében fizetési meghagyást terjesztettünk elő, mely jogerőssé és végrehajthatóvá vált. Időközben a bíróság elrendelte a cég fizetésképtelensége miatti felszámolási eljárást, így Ügyfelünk munkabér követelését Társaságunknak sikerült az úgynevezett Bérgarancia Alapból lehívni, aki maradéktalanul hozzájuthatott az őt megillető összeghez. 


Kategóriák: Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkabér

Címkék: munka, munkabér, munkavállaló, munkáltató

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép