Ügyfélbeszámolók

Nem fizet a biztosító

Color Plasztik Kft, Budapest

Még 1 éves sem volt a Jogvédelmi Biztosításunk, amikor az alig 3 éves autónkat káresemény érte. Az adott biztosító társaság a hozzájuk benyújtott értékcsökkenési kérelmünket elutasította.

A teljes történet

Esettanulmányok

Gépjárműkár – ki fizet?

Ügyfelünk a biztosított gépjárművét vállalkozásában használta, amikor a járművet egy gondatlan autós összetörte. Nagyon fontos volt, hogy a javítást mielőbb elvégezhessék, mivel a vállalkozás működése gyakorlatilag leállt a jármű nélkül. Ügyfelünk a javítást a casco biztosítása terhére végeztette el.

A teljes történet


Fizetésképtelen munkáltató

Ügyfelünk munkaviszonya a munkáltató felmondása folytán megszűnt. Ügyfelünk a felmondás jogosságát nem kívánta vitatni, de ami problémát jelentett számára, az a ki nem fizetett alapbér volt. 

A munkáltató hivatkozása szerint erre azért nem került sor, mert a megelőző hónapokban nem volt elegendő bevétele és nem tudta a munkavállalóit kifizetni. Emiatt várható volt, hogy a céggel szemben fizetésképtelenségi eljárás indul. Ezt megelőzően Ügyfelünk képviseletében fizetési meghagyást terjesztettünk elő, mely jogerőssé és végrehajthatóvá vált. Időközben a bíróság elrendelte a cég fizetésképtelensége miatti felszámolási eljárást, így Ügyfelünk munkabér követelését Társaságunknak sikerült az úgynevezett Bérgarancia Alapból lehívni, aki maradéktalanul hozzájuthatott az őt megillető összeghez. 


Kategóriák: Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkabér

Címkék: munka, munkabér, munkavállaló, munkáltató

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép