Ügyfélbeszámolók

100 ideges és 1 nyugodt ember

Fata László, Nagykanizsa

2005. szeptember 21-én reggel egy automata parkolóházban hagytam az autómat. Ez egy olyan rendkívül modern szerkezet, ahol egy boxban parkolom le a járművet...

A teljes történet

Esettanulmányok

Jó vétel volt?

Ügyfelünk vásárolt egy nagy értékű ülőgarnitúrát fél évvel ezelőtt. 

A teljes történet


Fizetésképtelen munkáltató

Ügyfelünk munkaviszonya a munkáltató felmondása folytán megszűnt. Ügyfelünk a felmondás jogosságát nem kívánta vitatni, de ami problémát jelentett számára, az a ki nem fizetett alapbér volt. 

A munkáltató hivatkozása szerint erre azért nem került sor, mert a megelőző hónapokban nem volt elegendő bevétele és nem tudta a munkavállalóit kifizetni. Emiatt várható volt, hogy a céggel szemben fizetésképtelenségi eljárás indul. Ezt megelőzően Ügyfelünk képviseletében fizetési meghagyást terjesztettünk elő, mely jogerőssé és végrehajthatóvá vált. Időközben a bíróság elrendelte a cég fizetésképtelensége miatti felszámolási eljárást, így Ügyfelünk munkabér követelését Társaságunknak sikerült az úgynevezett Bérgarancia Alapból lehívni, aki maradéktalanul hozzájuthatott az őt megillető összeghez. 


Kategóriák: Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkabér

Címkék: munka, munkabér, munkavállaló, munkáltató

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép