Ügyfélbeszámolók

Felmondás távolléti díj nélkül. Létezik ilyen?

Ügyfelünk határozatlan idejű munkajogi jogviszonyát munkáltatója felmondással megszüntette, emellett felmentette őt a munkavégzési kötelezettség alól a felmondási idő teljes tartamára. Majd Ügyfelünk kétségbeesetten fordult Társaságunkhoz, jelezve, hogy munkáltatója egy forintot sem fizetett neki a felmondási időre. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Jogellenes felmentés közalkalmazotti jogviszonyból

Ügyfelünk határozatlan időre létrejött közalkalmazotti jogviszonyát munkáltatója azzal az indokkal szüntette meg, hogy Ügyfelünk a számára kijelölt munkaköri feladatokat elvégezte, de a foglalkoztatását lehetővé tevő anyagi források kimerültek. 

A teljes történet


Fénysebességgel a belvárosban

Ügyfelünk 30.000,- Ft-os csekket kapott a rendőrségtől gyorshajtás miatt, a rendőrség szerint ugyanis Ügyfelünk Budapest belvárosában a megengedettnél gyorsabban, 50 km/h sebesség helyett 72 km/h sebességgel hajtott. Társaságunk megtekintette a gyorshajtásokról készített fényképeket és Ügyfelünkkel egyetértve arra a megállapításra jutottunk, hogy a bírság alapját képező fényképfelvételek nem bizonyítják minden kétséget kizáróan a gyorshajtást. 

A hatóság fényképfelvételei közül két kép készítése között egy tizedmásodperc telt el. Ennek ellenére a hatóság szerint Ügyfelünk ez alatt a tizedmásodperc alatt 28 métert tett meg az autójával, ami 280 m/s sebességnek (1008 km/h) felel meg, amely nyilvánvalóan lehetetlen. A hatóság mindezek mellett csak egy olyan fényképpel rendelkezett, ami rögzítette a sebesség adatokat, azon a képen szerepelt a 72 km/h sebesség. A többi képen csak a távolság és az idő látszódott, és ezen mutatók alapján lehetett kikalkulálni a hajmeresztő sebességi adatot.

Társaságunk fellebbezését a rendőrség elbírálta, másodfokon visszavonták a gyorshajtást megállapító határozatot. A határozat indokolásában tulajdonképpen csak annyi szerepelt, hogy minden kétséget kizáróan mégsem bizonyítható a gyorshajtás, így a bírságot nem kell megfizetni. Ügyfelünk így mentesült a 30.000,- Ft-os bírság alól.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép