Ügyfélbeszámolók

Halálos baleset gondatlanság miatt?!

Ügyfelünk férje élet és balesetbiztosítási szerződést kötött, majd sajnálatos módon közlekedési baleset következtében életét vesztette. A biztosító a 3.000.000,- Ft biztosítási összeg kifizetését megtagadta Ügyfelünk számára. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Hibás baleseti bejelentő

Ügyfelünk gépjárművével közlekedési baleset részese volt. A másik fél a baleset bekövetkezéséért felelősségét teljes mértékben elismerte, és a felek a baleset helyszínén baleseti bejelentőlapot is töltöttek ki. 

A teljes történet


Félretájékoztatás miatti kár

Ügyfelünk balesetet okozott a gépkocsijával. A másik fél kárát, kb. 10 millió forintot (komoly személyi sérülés történt) azonban nem a saját biztosítója, hanem a MABISZ fizette ki, mivel az ügyfelünk saját biztosítója úgy nyilatkozott a károsultnak tévedésből, hogy ügyfelünknek nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítása.

A biztosító megismételte a hibáját, amikor ugyanígy nyilatkozott a MABISZ felé is. Ezt követően a MABISZ beperelte Ügyfelünket, aki semmiről sem értesült, mivel időközben elköltözött, azonban lakcímváltozását nem jelentette be. Ügyfelünk azt tapasztalta 2 évvel a baleset után, hogy egy bírósági végrehajtó letiltatta a fizetése egyharmadát, zároltatta számláit. Ügyfelünk sem a teljes fizetéséhez, sem megtakarításaihoz nem fért hozzá, elesett az állami támogatásoktól és közműtartozást halmozott fel. Ezen a ponton keresett meg bennünket. 3 hét alatt kiderítettük, hogy volt érvényes biztosítása a baleset idején, az igazolást megküldtük a MABISZ-nak, leállíttattuk a végrehajtási eljárást és visszafizettettük az ügyfelünktől elvont pénzösszegeket, kb. 1 millió forintot. E nélkül Ügyfelünk minden vagyona valószínűleg évtizedekig végrehajtás alatt állt volna, pusztán egy biztosítói tévedés miatt.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek, Közlekedés - Közlekedési szabálysértés

Címkék: jogvédelem, biztosítás, kártérítés, összetört autó, autó

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép