Ügyfélbeszámolók

A D.A.S. matrica hatalma

Szűcs Mihály

Németországban dolgozom így sokat vagyok úton. Egyik vasárnap, mikor mentem vissza Németországba, akkor történt velem az alábbi eset:

A teljes történet

Esettanulmányok

Tönkrement gyerekcipő – „nem megfelelő használat???”

Ügyfelünk a gyermekének cipőt vásárolt, majd 4 hónap használat után a bélés belülről kiszakadt. 

A teljes történet


Felmondási iratok kiadásának megtagadása

Ügyfelünk felmondott munkahelyén, de a munkáltató nem adta ki a munkaviszony végén kiadandó iratokat, ezért ügyfelünk nem tudott elhelyezkedni az új munkahelyén.

Ügyfelünk többször kérte a dokumentumok kiadását, de a cég ezt minden alap nélkül megtagadta. Miután ügyfelük jelezte felénk a problémát, társaságunk felvette a kapcsolatot a munkáltatóval. Mivel a telefonos egyeztetésünk nem vezetett eredményre, írásban tájékoztattuk a céget, hogy amennyiben nem kerülnek átadásra a kért iratok, először a munkaügyi felügyeletnél teszünk bejelentést, és ebben az eljárásban komoly bírságra számíthat. Ezek után pedig bírósági eljárást indítunk ellene, amelyben az iratok kiadása mellett a szabályszegéssel okozott kárt is módunkban áll érvényesíteni. Ezek után a munkáltató két napon belül kiadta az iratokat, és ügyfelünk munkába léphetett új munkahelyén.


Kategóriák: Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkaszerződés

Címkék: munkavállaló, felmondási idő, munkáltató, munka kereső

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép