Ügyfélbeszámolók

100 ideges és 1 nyugodt ember

Fata László, Nagykanizsa

2005. szeptember 21-én reggel egy automata parkolóházban hagytam az autómat. Ez egy olyan rendkívül modern szerkezet, ahol egy boxban parkolom le a járművet...

A teljes történet

Esettanulmányok

„Közös megegyezés”

A Társaságunk egyik biztosítottja fiatal munkavállaló, aki az első munkahelyén kezdett dolgozni. Az alkalmazására határozott 2 éves idejű munkaszerződés mellett került sor. Néhány hónappal a belépését követően, amikor már lejárt a próbaidő, a közvetlen felettesével szóváltásba keveredett, ami miatt a munkaviszonyát megszüntette a cég. 

A teljes történet


Felmondás indoklás nélkül?

Ügyfelünk munkaviszonyát a munkáltatója - Ügyfelünkre nézve hátrányos feltételeket tartalmazó - közös megegyezéssel kívánta megszüntetni.

Mivel Ügyfelünk a megállapodást 550.000 Ft kártérítés ügyfelünkneknem volt hajlandó aláírni, munkáltatója a munkaviszonyt rendes felmondással szüntette meg és átadta Ügyfelünk részére a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos iratokat. Tekintettel arra, hogy az iratokhoz indokolást tartalmazó felmondást a munkáltató nem csatolt és az elszámolás során is kevesebbet fizetett Ügyfelünk részére az őt megillető összegnél, levélben szólítottuk fel a munkáltatót a jogellenes helyzet rendezésére. A peren kívüli eljárás eredménytelen maradt, ezért 30 napon belül keresetet nyújtottunk be Fővárosi Munkaügyi Bíróságon. Az első bírósági tárgyaláson kért szünetben a munkáltató a felelősségét elismerte és a később létrejött egyezség alapján megfizetett Ügyfelünk részére - a felmondással összefüggésben korábban megfizetett kéthavi átlagkereseten felül - nettó 550.000 Ft-ot.


Kategóriák: Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Felmondás

Címkék: jogvédelem, felmondási idő, kártérítés, jogtalan levonás

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép