Ügyfélbeszámolók

Több százezres tartozás? Biztos ez?

Ügyfelünktől egy behajtó cég több százezer forintos távközlési szolgáltatási díjtartozást követelt. Ügyfelünk a megrendelt szolgáltatást szerette volna a bérleményéből való költözés okán módosítani, amit a szolgáltató nem tudott biztosítani.

A teljes történet

Esettanulmányok

Hol az autóm?

Ügyfelünk autója egy eltörött alkatrész miatt került szervizbe. A szerviz vállalta, hogy egy héten belül kijavítja. Később, állításuk szerint további problémák merültek fel az alkatrésszel kapcsolatban, emiatt azt tovább szállították egy másik szervizbe.

A teljes történet


Elavult gép? Nem!

Ügyfelünk lakása a tavaszi heves esőzések következtében beázott, és az ingatlanban keletkezett káron felül a munkájához használt számítógépe is megsérült.

Bár a számítógép már nem volt fiatal, fontos volt Ügyfelünk számára, hiszen azon tárolta munkáit, és gép nélkül elesett volna bevételétől. A szervizben megállapították a gép javíthatatlanságát, és ajánlottak egy, a megadott tevékenységre megfelelő, hasonló tudású - bár nyilvánvalóan magasabb technológiai színvonalat képviselő - gépet. A biztosító azonban olyan mértékben avultnak tekintette a számítógépet, hogy a pótlási értéknek mindössze 10%-át volt hajlandó megtéríteni. Levelünkben felszólítottuk a biztosítót álláspontja felülvizsgálatára, felhívva figyelmüket az általuk hivatkozott szakértői véleményben foglalt ellentmondásokra, illetőleg arra, hogy az abban foglalt állítások alátámasztására nem hoztak fel bizonyítékot. A biztosító levelünk alapján módosította álláspontját az elavultság tekintetében, és Ügyfelünk kárát csaknem teljes összegben rendezte.


Kategóriák: Fogyasztóvédelem - Garancia, Bank & biztosítás - Lakásbiztosítás

Címkék: biztosítás, cserebere, kártérítés, rejtett hibák

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép