Ügyfélbeszámolók

Balesetveszélyes csatornafedél

Ügyfelünk 2016. decemberében egyik este, sötétben közlekedett gépjárműjével. Az út során az egyik utcában az aszfalt egy nagyobb szakasza egy csatornafedél körül fel volt bontva. A balesetveszélyes helyet nem kerítették el, illetve nem táblázták ki. Ügyfelünk gépjárműjével belehajtott a felbontott részbe, és a gépjárműben a baleset következtében körülbelül 60.000,- Ft összegű kár keletkezett. A csatornafedél környékén az aszfaltot egy építkező cég bontotta fel, akinek kötelessége lett volna a helyszín biztosításáról, kitáblázásáról, elkerítéséről gondoskodni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Személyiségi jogok: helyreigazítás a sajtóban

Ügyfelünk, aki két gyermek édesanyja, hivatását tekintve egészségügyi szakasszisztens jelentkezett egy szépségkirálynő-választásra, ahol az ő fejére került a korona.

A teljes történet


Csaló az albérlőm!

Ügyfelünk bérleti szerződést kötött egy magánszeméllyel. A bérlő nem fizette a bérleti díjat, így Ügyfelünknek jelentős követelése keletkezett. 

Igényét bejelentette Társaságunk felé: első lépésben fel kellett mondanunk a bérleti szerződést annak érdekében, hogy a hátralék ne halmozódjon. Ezt követően a volt bérlővel - a jogi közreműködés következményében - megállapodást és tartozáselismerő nyilatkozatot írattunk alá, mely megfelelő biztosítékot nyújtott Ügyfelünk számára a sikeres igényérvényesítéshez. A bérlő ellen, mivel nem tartotta be a megállapodásban foglaltakat, fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett a D.A.S., majd ezt követően polgári peres eljárást. A tartozáselismerő nyilatkozat következtében a bíróság gyorsan lefolytatta az eljárást és mivel az ellenérdekű fél sem megállapodást és sem nyilatkozatát érdemben nem tudta vitatni, így Ügyfelünk pernyertes lett. Ezt követően a volt bérlő a teljes bérleti díjhátralékot és az igényérvényesítéssel összefüggő perköltséget is megfizette. 


Kategóriák: Polgári törvénykönyv - Szerződésjog

Címkék: kártérítés, ingatlan, bérleti díj

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép