Ügyfélbeszámolók

Szélvédőre pattanó kövek. Ki fizeti meg a kárt?

Ügyfelünk járművének szélvédője keresztirányban elrepedt az előtte haladó teherautó kerekei alól felpattanó kövek miatt. Ügyfelünk utasa fotókat készített, ezáltal az eseménynek szemtanúja is volt. A teherautót megállították és baleseti bejelentő lapot töltöttek ki. Ennek ellenére a teherautó kötelező felelősség-biztosítója nem akarta megtéríteni a kárt.

A teljes történet

Esettanulmányok

Vita a biztosítóval a casco érvényességéről

Ügyfelünk egy autószalonban új autót vásárolt hitelre. A hitelszerződés feltételeként casco biztosítást kellett kötnie,...

A teljes történet


Csaló az albérlőm!

Ügyfelünk bérleti szerződést kötött egy magánszeméllyel. A bérlő nem fizette a bérleti díjat, így Ügyfelünknek jelentős követelése keletkezett. 

Igényét bejelentette Társaságunk felé: első lépésben fel kellett mondanunk a bérleti szerződést annak érdekében, hogy a hátralék ne halmozódjon. Ezt követően a volt bérlővel - a jogi közreműködés következményében - megállapodást és tartozáselismerő nyilatkozatot írattunk alá, mely megfelelő biztosítékot nyújtott Ügyfelünk számára a sikeres igényérvényesítéshez. A bérlő ellen, mivel nem tartotta be a megállapodásban foglaltakat, fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett a D.A.S., majd ezt követően polgári peres eljárást. A tartozáselismerő nyilatkozat következtében a bíróság gyorsan lefolytatta az eljárást és mivel az ellenérdekű fél sem megállapodást és sem nyilatkozatát érdemben nem tudta vitatni, így Ügyfelünk pernyertes lett. Ezt követően a volt bérlő a teljes bérleti díjhátralékot és az igényérvényesítéssel összefüggő perköltséget is megfizette. 


Kategóriák: Polgári törvénykönyv - Szerződésjog

Címkék: kártérítés, ingatlan, bérleti díj

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép