Ügyfélbeszámolók

A D.A.S.-nek híre van

Belényesi Lívia, Pécs

Alig három perce álltunk, amikor egy autó egy időközben megüresedő helyre bekanyarodva, majd onnan kitolatva próbált megfordulni az igen szűk helyen.

A teljes történet

Esettanulmányok

Határozott munkaszerződés, határozatlan jövő?

Banki alkalmazott ügyfelünkkel határozott idejű munkaszerződést íratott alá munkáltatója. Ügyfelünk kiszolgáltatott helyzetben volt, mivel egyedül nevelte gyermekét. A határozott idő lejártára ígéretet kapott a hosszabbításra.

A teljes történet


Casco és totálkár

Ügyfelünk gépjárműve egy balesetben totálkárosra tört. Mivel ügyfelünk rendelkezett CASCO biztosítással a biztosítótól kárfelvételt kért.

A biztosító kárszakértője azonban a kárfelvétel alkalmával hibás adatok alapján állapította meg a kárértéket, ami ezáltal nagymértékben eltért az ügyfelünk által reálisnak vélt értéktől. A kárszakértő számítását azzal magyarázta, hogy mivel a gépjárművet külföldről hozták be Magyarországra számos körülmény kideríthetetlen. Ezért például nem a km-óra állását vette figyelembe (88.642 km), hanem egy általa számított óraállást, amely 100.000 km-rel több volt, továbbá ügyfelünket 4. tulajdonosként tüntette fel.

Az ügyfelünk ekkor Társaságunktól kért segítséget. A D.A.S. független igazságügyi gépjárműszakértőt bízott meg azzal, hogy állapítsa meg a gépjármű reális kárértékét. A szakértői vélemény 260.000 Ft-tal tért el a biztosító által kiszámított értéktől. A D.A.S. jogászának ez alapján peren kívül sikerült a kérdéses összeget a biztosítóval ügyfelünk számára megfizettetni.


Kategóriák: Közlekedés - Casco, Közlekedés - Közlekedési balesetek

Címkék: baleset biztosítás, kártérítés, cserbenhagyás, összetört autó

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép