Ügyfélbeszámolók

Egyirányúsított utca

Ügyfelünk azzal kereste fel Társaságunkat, hogy az utcát, melyben a lakóhelyéül szolgáló ingatlan található, az önkormányzat egyirányúvá nyilvánította. A változtatás az utcában működő óvodába járó gyermekek szüleinek nyomatékos kérésére történt. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Bizonyítható?

Ügyfelünkkel szemben gyorshajtás feltételezett elkövetése miatt 50.000,- Ft összegű közigazgatási bírságot szabott ki az illetékes hatóság.

A teljes történet


Casco és totálkár

Ügyfelünk gépjárműve egy balesetben totálkárosra tört. Mivel ügyfelünk rendelkezett CASCO biztosítással a biztosítótól kárfelvételt kért.

A biztosító kárszakértője azonban a kárfelvétel alkalmával hibás adatok alapján állapította meg a kárértéket, ami ezáltal nagymértékben eltért az ügyfelünk által reálisnak vélt értéktől. A kárszakértő számítását azzal magyarázta, hogy mivel a gépjárművet külföldről hozták be Magyarországra számos körülmény kideríthetetlen. Ezért például nem a km-óra állását vette figyelembe (88.642 km), hanem egy általa számított óraállást, amely 100.000 km-rel több volt, továbbá ügyfelünket 4. tulajdonosként tüntette fel.

Az ügyfelünk ekkor Társaságunktól kért segítséget. A D.A.S. független igazságügyi gépjárműszakértőt bízott meg azzal, hogy állapítsa meg a gépjármű reális kárértékét. A szakértői vélemény 260.000 Ft-tal tért el a biztosító által kiszámított értéktől. A D.A.S. jogászának ez alapján peren kívül sikerült a kérdéses összeget a biztosítóval ügyfelünk számára megfizettetni.


Kategóriák: Közlekedés - Casco, Közlekedés - Közlekedési balesetek

Címkék: baleset biztosítás, kártérítés, cserbenhagyás, összetört autó

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép