Ügyfélbeszámolók

Balesetveszélyes csatornafedél

Ügyfelünk 2016. decemberében egyik este, sötétben közlekedett gépjárműjével. Az út során az egyik utcában az aszfalt egy nagyobb szakasza egy csatornafedél körül fel volt bontva. A balesetveszélyes helyet nem kerítették el, illetve nem táblázták ki. Ügyfelünk gépjárműjével belehajtott a felbontott részbe, és a gépjárműben a baleset következtében körülbelül 60.000,- Ft összegű kár keletkezett. A csatornafedél környékén az aszfaltot egy építkező cég bontotta fel, akinek kötelessége lett volna a helyszín biztosításáról, kitáblázásáról, elkerítéséről gondoskodni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Ingatlan vagyonbiztosítás

Ügyfeleink ingatlanukra vonatkozóan vagyonbiztosítást kötöttek. Hét évvel később a biztosított ingatlanban nagyméretű repedések mutatkoztak, melyekről kiderült, hogy azokat az épület szennyvízcsövének törése okozta. 

A teljes történet


Casco és autólopás

Ügyfelünk gépjárművét ismeretlen tettesek ellopták, a felkutatásukat célzó nyomozás nem vezetett sikerre, a gépjármű nem került elő.

Ügyfelünk rendelkezett casco biztosítási szerződéssel, a biztosító azonban elzárkózott a fizetési kötelezettség elől, mondván, hogy szakértői másolási nyomokat észleltek az ügyfél által leadott két darab indítókulcs egyikén, és ez önmagában kizárja a biztosító fizetési kötelezettségét, mert ügyfelünk nem jelentette be a másolás tényét. Biztosítónk felvette a kapcsolatot a casco biztosító illetékes kárrendezési egységével és - vitatva jogi álláspontjuk helytállóságát - kérte a lopáskár megtérítését. Hivatkoztunk a hasonló ügyekben kialakult bírósági gyakorlatra, mely szerint ilyen esetekben a casco biztosítónak kell bizonyítania, hogy a másolás az ügyfélnél történt, és ez kiváltotta bejelentési kötelezettségét, hiszen a kulcsokat lemásolhatták szervizben, az autómosónál, és akár magánál a biztosítónál is. A casco biztosító, mérlegelve a terhére eső bizonyítási nehézségeket és egy esetleges peres eljárás költségeit, végül peren kívül megtérítette ügyfelünk kárát.


Kategóriák: Közlekedés - Casco

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép