Ügyfélbeszámolók

A D.A.S.-nek híre van

Belényesi Lívia, Pécs

Alig három perce álltunk, amikor egy autó egy időközben megüresedő helyre bekanyarodva, majd onnan kitolatva próbált megfordulni az igen szűk helyen.

A teljes történet

Esettanulmányok

Félretájékoztatás miatti kár

Ügyfelünk balesetet okozott a gépkocsijával. A másik fél kárát, kb. 10 millió forintot (komoly személyi sérülés történt) azonban nem a saját biztosítója, hanem a MABISZ fizette ki, mivel az ügyfelünk saját biztosítója úgy nyilatkozott a károsultnak tévedésből, hogy ügyfelünknek nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítása.

A teljes történet


Casco és autólopás

Ügyfelünk gépjárművét ismeretlen tettesek ellopták, a felkutatásukat célzó nyomozás nem vezetett sikerre, a gépjármű nem került elő.

Ügyfelünk rendelkezett casco biztosítási szerződéssel, a biztosító azonban elzárkózott a fizetési kötelezettség elől, mondván, hogy szakértői másolási nyomokat észleltek az ügyfél által leadott két darab indítókulcs egyikén, és ez önmagában kizárja a biztosító fizetési kötelezettségét, mert ügyfelünk nem jelentette be a másolás tényét. Biztosítónk felvette a kapcsolatot a casco biztosító illetékes kárrendezési egységével és - vitatva jogi álláspontjuk helytállóságát - kérte a lopáskár megtérítését. Hivatkoztunk a hasonló ügyekben kialakult bírósági gyakorlatra, mely szerint ilyen esetekben a casco biztosítónak kell bizonyítania, hogy a másolás az ügyfélnél történt, és ez kiváltotta bejelentési kötelezettségét, hiszen a kulcsokat lemásolhatták szervizben, az autómosónál, és akár magánál a biztosítónál is. A casco biztosító, mérlegelve a terhére eső bizonyítási nehézségeket és egy esetleges peres eljárás költségeit, végül peren kívül megtérítette ügyfelünk kárát.


Kategóriák: Közlekedés - Casco

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép