Ügyfélbeszámolók

Nyugdíjemelés, de mikor?

Ügyfelünk azzal fordult a Fővárosi Kormányhivatalhoz, hogy nyugdíja korrekcióra szorul és kérelmezte az eljárást a nyugdíjának megemelése felől. Ekkor kiadtak Ügyfelünknek egy függő hatályú végzést, mely arról szólt, hogyha az ügy meghatározott határidőn túl rendeződik, úgy Ügyfelünk 10.000 forintra tarthat igényt. Az ügy elhúzódása bekövetkezett, így a függő hatályú végzés jogerőssé vált, melyről Ügyfelünk értesítést is kapott. A várt összeg azonban hónapok múlva sem érkezett meg számlaszámára. Ügyfelünk ekkor kérte a segítségünket.

A teljes történet

Esettanulmányok

Kátyúkár és önkormányzat

Az Ügyfél a Magyar Rádió épülete előtt parkolás közben egy vasoszlop csonkjába hajtott, mely miatt a gépjárművében kár keletkezett.

A teljes történet


Balesetbiztosítással kapcsolatos eset

Ügyfelünk a jeges, havas járdán munkavégzés közben elesett és lába olyan súlyosan megsérült, hogy műtéti beavatkozás vált szükségessé.

Ügyfelünk rendelkezett balesetbiztosítással, ezért a balesetet követően azonnal bejelentette azt biztosítójának, és megküldte az összes orvosi iratot. Ügyfelünk a balesetbiztosítási szerződési feltételeknek megfelelően írásban tájékoztatta a biztosítót a műtét szükségességéről is. A biztosító a műtét előtt 2 nappal táviratban értesítette ügyfelünket, hogy megítélése szerint a műtétre nincs szükség, ezért nem fizeti meg ügyfelünknek a biztosítási szerződése alapján járó pénzbeli térítést.

Ügyfelünk a biztosító állásfoglalásával nem értett egyet, ezért családi jogvédelmi biztosítása alapján Társaságunkhoz fordult. Társaságunk jogásza a biztosítóval szemben peres eljárást indított, amelyben a kirendelt orvosszakértő kétséget kizáróan megállapította, hogy ügyfelünk orvosi kezelése megfelelő volt, a műtéti beavatkozás hiányában pedig nagyon súlyos, hosszú távú mozgáskorlátozottsággal kellett volna ügyfelünknek számolnia, ezért a műtét szükséges volt. A bíróság a szakértői vélemény alapján megítélte ügyfelünknek a balesetbiztosítás alapján neki járó pénzbeli szolgáltatásokat és azok törvényes késedelmi kamatát is.


Kategóriák: Polgári törvénykönyv - Családjog, Polgári törvénykönyv - Szerződésjog

Címkék: jogvédelem, baleset biztosítás

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép