Ügyfélbeszámolók

100 ideges és 1 nyugodt ember

Fata László, Nagykanizsa

2005. szeptember 21-én reggel egy automata parkolóházban hagytam az autómat. Ez egy olyan rendkívül modern szerkezet, ahol egy boxban parkolom le a járművet...

A teljes történet

Esettanulmányok

Az előre kifizetett gyártó nem jelentkezik többé

Ügyfelünk új nyílászárókat rendelt egyedi méretre gyártva épülő családi házához 800.000 Ft értékben.

A teljes történet


Balesetbiztosítással kapcsolatos eset

Ügyfelünk a jeges, havas járdán munkavégzés közben elesett és lába olyan súlyosan megsérült, hogy műtéti beavatkozás vált szükségessé.

Ügyfelünk rendelkezett balesetbiztosítással, ezért a balesetet követően azonnal bejelentette azt biztosítójának, és megküldte az összes orvosi iratot. Ügyfelünk a balesetbiztosítási szerződési feltételeknek megfelelően írásban tájékoztatta a biztosítót a műtét szükségességéről is. A biztosító a műtét előtt 2 nappal táviratban értesítette ügyfelünket, hogy megítélése szerint a műtétre nincs szükség, ezért nem fizeti meg ügyfelünknek a biztosítási szerződése alapján járó pénzbeli térítést.

Ügyfelünk a biztosító állásfoglalásával nem értett egyet, ezért családi jogvédelmi biztosítása alapján Társaságunkhoz fordult. Társaságunk jogásza a biztosítóval szemben peres eljárást indított, amelyben a kirendelt orvosszakértő kétséget kizáróan megállapította, hogy ügyfelünk orvosi kezelése megfelelő volt, a műtéti beavatkozás hiányában pedig nagyon súlyos, hosszú távú mozgáskorlátozottsággal kellett volna ügyfelünknek számolnia, ezért a műtét szükséges volt. A bíróság a szakértői vélemény alapján megítélte ügyfelünknek a balesetbiztosítás alapján neki járó pénzbeli szolgáltatásokat és azok törvényes késedelmi kamatát is.


Kategóriák: Polgári törvénykönyv - Családjog, Polgári törvénykönyv - Szerződésjog

Címkék: jogvédelem, baleset biztosítás

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép