Ügyfélbeszámolók

Lelkiismeretes segítség

Takács Lajos Zsolt, Csénye

Egyik délután munkahelyem udvaráról szerettem volna kiállni.... A kapubejárón ki kellett járnom, hogy körül tudjak nézni, közlekedik-e valaki a járdán, vagy az úttesten.

A teljes történet

Esettanulmányok

Egyszer lent…

Ügyfelünk éppen vidékre tartott szüleihez, amikor egy beláthatatlan útkanyarban kátyúba hajtott. A kátyú a gépjármű kerekében kárt okozott.

A teljes történet


Az önkormányzat nem akarja megtéríteni a kátyú okozta kárt

Ügyfelünk lakott területen belül gépjárműjével egy kátyúba hajtott, aminek következtében az autóban jelentős kár keletkezett.

Az úthibára, mint 117.000 Ft kártérítés ügyfelünknekveszélyforrásra jelzőtábla nem figyelmeztetett, így a baleset elkerülhetetlen volt.Kártérítési igényét az illetékes polgármesteri hivatallal szemben próbálta érvényesíteni, de 4 hónapos meddő levelezés után, a DAS-hez fordult segítségért.

A DAS jogásza a bizonyítási eljárás során, az ügyfél által készített fényképek, és egy független szakértői vélemény segítségével bizonyította, hogy az autó sérülését nem természetes eredetű kopás - amire az önkormányzat hivatkozott -, hanem erős ütés okozta.

A törvény értelmében a helyi utak kezelője a helyi önkormányzat, így az ő kötelessége lett volna a közút megrongálódását helyreállítani, illetve a javításig a közlekedés résztvevőit a hibára figyelmeztetni.

Mivel az önkormányzat egyértelműen megszegte törvényi kötelezettségét, ügyfelünk teljes kárát köteles volt megtéríteni késedelmi kamattal együtt, összesen 117.000 Ft értékben.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép