Ügyfélbeszámolók

A D.A.S. biztonságot kínál és bátorságot ad!

Bajka Botond

Egy 14 éves Opel Corsa-m van, 2006 tavaszán vásároltam. Mindig márkaszervizbe viszem és mindig ugyanoda. 2007 tavaszán jeleztem, hogy a motortérben hűtővíz-szivárgás van.

A teljes történet

Esettanulmányok

Hibás baleseti bejelentő

Ügyfelünk gépjárművével közlekedési baleset részese volt. A másik fél a baleset bekövetkezéséért felelősségét teljes mértékben elismerte, és a felek a baleset helyszínén baleseti bejelentőlapot is töltöttek ki. 

A teljes történet


A győztes meccs

Gerlai Árpád

A 2006-os labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzését néztem meg a helyszínen, a müncheni stadionban. 

Videókamerámmal együtt szerettem volna bejutni a meccsre, de sajnálatomra közölték, hogy nem vihetem be a stadionba. 

Köteleztek arra, hogy az e célra felállított konténerszerű, alkalmi megőrzőhelyen adjam le megőrzésre, és a mérkőzés után visszakapom a megőrző cédula ellenében. A meccs után azonban hiába jelentkeztem sorszámmal a leadás helyén, a kamerámat nem találták, ki tudja, hová keveredett. Felvették a jegyzőkönyvet, és már itthon, Magyarországon kártérítési igényemmel jelentkeztem a megadott telefonszámon. Fél évig húzódott az ügy, ígérgettek, kifogásokat kerestek, végül közölték, hogy a leadott tárgyért nem vállaltak felelősséget, semmiféle kártérítésre nem tarthatok igényt.

Ezután fordultam segítségért a D.A.S.-hez. Tájékoztattak, hogy mivel külföldi cégről van szó, sajnos nem tudnak jogilag eljárni, viszont abban tudnak segíteni, hogy küldjenek nekik egy felszólítást, és reménykedjünk a pozitív végeredményben.

Így is történt, és néhány héten belül megérkezett számlámra a kártérítés összege.

Semmilyen egyéb intézkedésre tehát nem volt szükség (nem is kerülhetett volna rá sor), elég volt egy név, a D.A.S. neve ahhoz, hogy e történet megírására lehetőségem legyen.


Kategóriák: Utazás - Külföldi utazás

Címkék: jogvédelem, biztosítás, kártérítés, utazás külföldre

Tovább az Ügyfélbeszámolók oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép