Ügyfélbeszámolók

Több százezres tartozás? Biztos ez?

Ügyfelünktől egy behajtó cég több százezer forintos távközlési szolgáltatási díjtartozást követelt. Ügyfelünk a megrendelt szolgáltatást szerette volna a bérleményéből való költözés okán módosítani, amit a szolgáltató nem tudott biztosítani.

A teljes történet

Esettanulmányok

Utazási szerződésből eredő kártérítési igény

Ügyfelünk egy országos hálózattal rendelkező, nemzetközileg is elismert utazási irodában befizetett 2 fő részére egy síutat.

A teljes történet


A győztes meccs

Gerlai Árpád

A 2006-os labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzését néztem meg a helyszínen, a müncheni stadionban. 

Videókamerámmal együtt szerettem volna bejutni a meccsre, de sajnálatomra közölték, hogy nem vihetem be a stadionba. 

Köteleztek arra, hogy az e célra felállított konténerszerű, alkalmi megőrzőhelyen adjam le megőrzésre, és a mérkőzés után visszakapom a megőrző cédula ellenében. A meccs után azonban hiába jelentkeztem sorszámmal a leadás helyén, a kamerámat nem találták, ki tudja, hová keveredett. Felvették a jegyzőkönyvet, és már itthon, Magyarországon kártérítési igényemmel jelentkeztem a megadott telefonszámon. Fél évig húzódott az ügy, ígérgettek, kifogásokat kerestek, végül közölték, hogy a leadott tárgyért nem vállaltak felelősséget, semmiféle kártérítésre nem tarthatok igényt.

Ezután fordultam segítségért a D.A.S.-hez. Tájékoztattak, hogy mivel külföldi cégről van szó, sajnos nem tudnak jogilag eljárni, viszont abban tudnak segíteni, hogy küldjenek nekik egy felszólítást, és reménykedjünk a pozitív végeredményben.

Így is történt, és néhány héten belül megérkezett számlámra a kártérítés összege.

Semmilyen egyéb intézkedésre tehát nem volt szükség (nem is kerülhetett volna rá sor), elég volt egy név, a D.A.S. neve ahhoz, hogy e történet megírására lehetőségem legyen.


Kategóriák: Utazás - Külföldi utazás

Címkék: jogvédelem, biztosítás, kártérítés, utazás külföldre

Tovább az Ügyfélbeszámolók oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép