Ügyfélbeszámolók

A győztes meccs

Gerlai Árpád

A 2006-os labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzését néztem meg a helyszínen, a müncheni stadionban. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Alaptalan követelés

Ügyfelünk által bejelentett ügyben, fogyasztói rendszer ellenőrzése céljából 10 év után a gázszolgáltató eltávolította Ügyfelünk mérőóráját.

A teljes történet


A 2016/2017-es tanév rendje

2016. július 7.

Bár már javában tart a nyár, szinte az egész ország foci-lázban ég, megteltek a strandok és egymást érik a jobbnál jobb táborok, nem árt felkészülni a következő évre, elővenni a kötelező olvasmányokat és felírni, mikor is fognak legközelebb becsengetni.

A közelmúltban az emberi erőforrások minisztere is végig gondolta a következő tanévet, és rendeletben szabályozta azt. Nézzük meg, milyen dátumokra célszerű ez alapján figyelnie minden szülőnek és iskolásnak:

Persze a diákokat - és a szülők többségét - az is foglalkoztatja, mikorra esnek a következő tanévben a szünetek, nézzük meg ezeket is:

A következő tanévben számolni kell továbbá az országosan elrendelt munkanap áthelyezésekkel is, melyeket a nevelési-oktatási intézményekben is alkalmazni kell.

A középiskolai végzősöket érintik talán leginkább az érettségi vizsgák időpontjai, ezek a következő tanévben az alábbiak szerint alakulnak:

A most kihirdetett rendeletben szereplő dátumoktól bizonyos esetekben az iskolák eltérhetnek, erre minden érintett legyen figyelemmel. 


dr. Bekk Judit

Kategóriák: Oktatás - Iskolakezdés

Címkék: oktatási törvény, tanév, oktatás, iskolakezdés

Vissza

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

A cikk utolsó frissítésének időpontja: 2016. július 7., (499 napja).

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép